Her er et utdrag av høydepunktene i BKM Tønsberg fra kalenderåret 2018:

 

Tur for ungdom under 18-tur til Torsteinslotta

Første helgen i februar var det stelt i stand en tur for ungdommer under 18 år til Torsteinslotta i Ål kommune. Her var det mulighet for skigåing, aking, bål og grilling. På kveldene fikk ungdommen oppleve trosoppbyggelse, samt underholdning og konkurranser.

U18 ungdom ute i bakkene

 

Vinterdag for hele menigheten

Den 18. mars fikk alle medlemmene i BKM Tønsberg delta i en vinterdag, med vinteraktiviteter for hele familien. Det var menighetens egne ungdommer som var vertskap denne dagen. Med nystekte boller og kakao i hånden, satt vi rundt bålpanner eller heiet på skirenn. Det var hoppbakke og aking for barn og unge, og dagen var en samlende og fin opplevelse for flere aldersgrupper.

Skiløpkonkurranse ble arrangert på den snødekkede fotballbanen

 

Tur til Malaga for ungdom under 15 år

Den 27. april dro ca. 45 ungdommer under alderen 15 år med mentorer og ansvarlige til Malaga. Turen var for å knytte bånd og skape samhold blant de yngre ungdommene, som er en viktig del av fellesskapet i BKM Tønsberg. I Malaga fikk de blant annet prøve seg på teamwork-opplevelser som rebusløp, juvvandring, og-kart og tennis, samt kjenne på felleskapet med trivelige kvelder med trosforkynnelse. Med flotte aktiviteter og trosoppbyggende kvelder, ble denne turen et høydepunkt for disse ungdommene.

Juv-tur i spennende omgivelser- en populær aktivitet for de unge

 

Trosopplæringsfest for ungdom

Hvert år tilbyr BKM Tønsberg trosopplæring til ungdom i konfirmasjonsalder. Opplegget går over omtrent 5 måneder på våren, og den 6. mai markerte avslutningen på årets trosundervisning med en feiring for de 16 deltagende ungdommene og familiene deres. Disse ungdommene ble vi bedre kjent med gjennom festen; ved personlige hilsener og takk fra eldre ungdommer de kjente ekstra godt, samt gode ord og sanger som de fikk med på veien mot voksenlivet.

Disse 7 jentene og 9 guttene avsluttet trosopplæringen sin i år

 

16. mai-fest

I år, som mange år tidligere, ble det holdt en uformell festkveld for alle ungdommer i BKM Tønsberg dagen før 17.mai. Disse sammenkomstene tilbyr et rusfritt alternativ for ungdommen, og et positivt, kristent ungdomsfelleskap. Denne gangen ble festen holdt ute i varmen, med ville western-tema og tematisk underholdning. Opplegget varte til solen gikk ned, og inneholdt både trosoppbyggelse, grilling, samvær, sang og konkurranser.

Musikk og sang av Country sorten var også på programmet, fremført av ungdommens eget band.

 

17. mai feiring

Tradisjonen tro ble det holdt 17.mai feiring på Jarlsberg for vennene i BKM Tønsberg. Fra ettermiddagen og utover kvelden ble det holdt taler i anledning dagen, underholdning og sanger for både unge og gamle, samt servering av mat og drikke.

Aktiviteter og ulike tilbud for barn og unge

 

Tur for Aktivitetsklubben

Aktivitetsklubben er vår samarbeidene forening, og tilbyr ukentlige fritidsaktiviteter i et kristent miljø til barn mellom 6 og 12 år. BKM Tønsberg har mange aktive medlemmer som også bidrar med frivillig innsats i denne foreningen. Helgen 08-10. juni dro Aktivitetsklubben med alle dets medlemmer og ungdomsledere ut på den årlige turen som avslutter de ukentlige sammenkomstene før sommeren. Guttene og jentene dro til hver sin destinasjon, og hadde en helg med morsomme leker og konkurranser for barna.

 

Sommeravslutning

Den 23. juni ble det en kombinert Sankt Hans feiring og avslutningsfest før sommeren, hvor det var lagt opp til grilling, samvær og sommerlig lek for barna fra ettermiddagen. Her fikk menigheten i Tønsberg også meddelt den gode beskjeden om at vårt innsamlingsmål, som vi har jobbet mot de siste ni årene, var over 100% oppnådd.

God stemning med grillmat og dessert

 

Tur for ungdommer under 18 år til Sjoa.

Den 29. juni dro en flokk på 80 ungdommer under 18 år til Sjoa i Otta for en aktiv tur. Det ble blant annet ballspill, rafting, hesteridning og fjelltur, samt overnatting i lavvoer, med grilling og fellesskap. Turen var en del av BKMs satsing på positive aktivitetstilbud for barn i tenårene, og flere mentorer var med for å sikre et trygt og inkluderende miljø der alle kunne trives.

Fornøyde ungdommer rundt bålplassen.

 

Brunstad Toughest

BKM Tønsberg fikk i oppdrag fra BCC å skape et engasjerende opplegg for ungdom under BCCs sommerstevner som blir arrangert på Brunstad i sommermånedene. Her benyttet vi anledningen til å lage et nytt konsept kalt Brunstad Toughest; en lagkonkurranse hvor man som lag ble utfordret i styrke og utholdenhet ved spennende aktivitetsposter, spredt utover hele konferansearealet rundt og på Brunstad i Melsomvik. Konkurransen ble holdt to ganger; i juli og august, begge med litt over 100 deltagere og lag fra over hele verden.

De to finalelagene løper mot siste postoppgave

 

Bli-kjent-dag

Med så mange innflyttere ankommet BKM Tønsberg i løpet av året, ble det den 26. august arrangert en sammenkomst på Jarlsberg der både nye og gamle medlemmer kunne bli bedre kjent. Her ble alle i BKM Tønsberg delt opp i lag, og tok del i interessante og spennende aktiviteter som passet for enhver alder. Dette var en god mulighet til å inkludere nye medlemmer, samt bli bedre kjent med hverandre på tvers av aldre, nasjonalitet og omgangskrets.

Lagbilder blir tatt

 

Ungdomstur til Hovden resort

Den 07. september dro 200 ungdommer til Hovden resort i Setesdal. Det var et rikholdig program med både kristent fellesskap og tid til fjelltur, sport, båtturer og en uformell talentkonkurranse. Dette var en ny destinasjon for ungdomsgruppa, men turen ble regnet som en stor suksess.

Fire jenter klare for fjelltur og all slags vær

 

Barnevelsignelse

Det ble holdt møte med barnevelsignelse på Jarlsberg den 21.oktober. I år var det 8 barn som ble båret frem for barnevelsignelse.

Barnevelsignelse i salen på Jarlsberg

 

10 års-jubileumsfest

I november var tiden kommet for å markere 10-års jubileet for aktivitetssenteret vårt Jarlsberg, og dette ble gjort med en feiring på stedet for hele menigheten. Med en treretters middag, oppbyggelse, underholdning og sang, markerte vi dagen i samhold og fellesskap. (se egen artikkel)

Bildefremvisning fra byggeperioden opphengt i foajé

 

Menighetens julebord

Den 08. desember var det tid for menighetens julebord, med trosoppbyggelse og forkynnelse av julens budskap. Kvelden var fylt med julesang, julemat, og julestemning. Her var det plass til alle medlemmer, og det er en tradisjon som få vil gå glipp av.

Ved inngangen ble det servert gløgg, pepperkaker og nektariner til alle gjestene

 

Ungdommens julebord

Ungdommens julebord er for mange et høydepunkt, og med god grunn. Den 14. desember samlet ungdommene i BKM Tønsberg seg for en helaften på Jarlsberg. Festen startet med kristen forkynnelse og sang, og fortsatte med underholdning, god julemat, og ikke minst juletregang. Denne tradisjonen holder sterkt i 2018 også.

Kveldens underholdning var full av humor og julestemning